Beplanting

Beplanting

Wilt u een natuurlijke scheiding dan kunt u kiezen uit een beplanting. De conifeer wordt veel gebruikt, dit heeft met de prijs en het snelle resultaat te maken. Een conifeer groet ca 15-20 cm per jaar. Een coniferenhaag vormt al snel een dichte afscheiding van je erf. Bovendien vergt de haag weinig onderhoud; 1 keer snoeien per jaar in de maand mei. De taxus doet het ook goed in ons klimaat. Het is geen snelle groeier en moet in mei en september gesnoeid worden. Een taxus groeit wel op oud hout, dus komt altijd terug. Dit in tegenstelling tot een conifeer,als deze bruine plekken heeft wordt dit vaak niet weer groen. De rode besjes van de taxus zijn wel giftig, let hierop als u kleine kinderen heeft.

Ook de beukenhaag zorgt het gehele jaar voor dichte afscheiding. In de winter blijven de bladeren hangen en worden ze bruin. Dit kan een leuke afwisseling in uw tuin zijn. Ook deze haag groeit door en moet 1 keer per jaar, in juni,  gesnoeid worden. Klimop, zoals hedera, geeft een natuurlijk uitstraling. U kunt dit tegen een bestaande afscheiding laten groeien of eerst vlechtschermen plaatsen.  De hedera groeit erg snel en zal meerdere keren per jaar gesnoeid moeten worden.

Ook de ligusterhaag en de laurier zorgen voor een dichte begroeiing.  De liguster moet meerdere keren gesnoeid worden om de haag in model te houden. De laurier moet u in ieder geval 1 keer snoeien. Bovenstaande beplanting geeft u veel privacy. Is dit niet de bedoeling dan kunt u ook kiezen voor andere beplanting zoals hortentia´s, laurierkers, heesters etc.

Ook hier geldt overleg van te voren met de buren over uw plannen. Wij kunnen voor u de uitvoering doen. Dat wil zeggen het verwijderen van bestaande beplanting of schutting en de nieuwe beplanting plaatsen.

Bloemen